Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ἐλᾶτε στὸ Τραπέζι μας ἀπόψε! *** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

                             Ευτυχισμένος καί Δημιουργικός 
                                   ο Νέος Χρόνος, 2017 ! 


          ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ἐλᾶτε στὸ τραπέζι μας ἀπόψε,
γιὰ τὴ χαρὰ νὰ κάμωμε μιὰ θέσι.
Τὴν πίττα μας, Πατέρα, τώρα κόψε,
νὰ ἰδοῦμε τὸ φλουρὶ σὲ ποιὸν θὰ πέσῃ.
 

Κι ἄς μένῃ ἔτσι στρωμμένο ἀπόψε, ἄς μένῃ
κι ἡ σόμπα μας ἄς καίῃ ἐκεῖ στὸ πλάϊ.
Ἀπόψε μὲ τὴν κάπα χιονισμένη
θὰ ‘ρθῇ κι ὁ Ἅϊ-Βασίλης γιὰ νὰ φάῃ.


Στέλλιος Σπεράντσας
( Ἀναγνωστικὸν Δ΄ Τάξεως Δημοτικοῦ,
τοῦ Σχολικοῦ ἔτους 1957-58)


Δύο χαρακτηριστικὲς φωτογραφίες-ἀναμνήσεις τῆς παληᾶς ἐποχῆς, ὅταν τὸ Σχολεῖο μᾶς ἐγαλουχοῦσε μὲ τὰ νάματα τῆς Ἐθνικῆς Παραδόσεως, τῆς Ἀρετῆς, καὶ τῆς Χριστιανικῆς Κουλτούρας! ***
Χρόνια Πολλὰ καὶ Δημιουργικὰ σὲ όλους!

Ο Νέος Χρόνος Έρχεται!

Ο Νέος Χρόνος 2017 πλησιάζει! 

Τί θά μάς φέρει στήν Ελλάδα, άρα γε, ο Νέος  Χρόνος, 2017;

Ευχές σέ όλους τούς φίλους καί γνωστούς, αλλά καί σέ όλους τούς Έλληνες, 
ώστε,  ο νέος χρόνος 2017 νά είναι πλήρης ελπίδων καί νά βοηθήσει τήν Ελλάδα καί τούς Έλληνες 
νά βγούν από τό βαθύ σκοτάδι, όπου τούς έχουν βυθίσει οι εγχώριες καί ξένες δυνάμεις τού σκότους! 
Χρόνια Πολλά σέ όλους τούς φίλους καί, πρό πάντων, μέ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ καί ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ !

                                                ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ !
              Τού Άγγελου  Λιβαθινού
   Γιά τούς μαυρόψυχους ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ, καί γιά τό καταχθόνιον καί μονίμως αντιανθρώπινον έργο τους στά έγκατα τής Γής, ΕΜΑΘΑΙΝΑΜΕ στά πρώτα χρόνια τής σχολικής μας ζωής στό Δημοτικό Σχολείο, από εκείνα τά εξαίσια καί ανεπανάληπτα Αναγνωστικά μας, που εσφυρηλατούσαν τήν Εθνικήν καί Θρησκευτικήν Συνείδηση τών νέων Ελλήνων καί εκαλλιεργούσαν τήν ΕΛΠΙΔΑ καί τήν ΠΡΟΣΜΟΝΗ πρός ένα καλλίτερον ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΥΡΙΟ!
  Σήμερα, οι πραγματικοί, ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ τής ζωής μας είναι οι ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ τής σημερινής ρημαγμένης χώρας μας, είναι οι σημερινοί ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ τού δύσμοιρου τόπου μας, που συντρίβουν τίς ψυχές μας, που διαλύουν τίς οικογένειές μας, που βυσσοδομούν γιά νά αποχριστιανίσουν τήν Χώρα μας καί τήν Ελληνικήν Κοινωνία, που ρημάζουν τά πάντα σ' αυτόν τόν δυστυχή τόπον, που δηλητηριάζουν τίς ψυχές τών παιδιών μας, που ξεπουλάνε τήν Χώρα μας, γιά τήν Λευτεριά τής οποίας αιμάτωσαν καί εξεψύχησαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ μας.  
   Οι πραγματικοί ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ σήμερα στήν Ελλάδα είναι οι "ελληνόφωνοι" ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, που συμπεριφέρονται μέ απίστευτο μίσος εναντίον κάθε έννοιας, κάθε όντος καί κάθε πράγματος, που θυμίζει Ελλάδα, Ελληνικόν Λαόν, καί Ελληνικόν Έθνος, καί θέλουν νά τό γκρεμίσουν.   Είναι οι αδίστακτοι απόγονοι τού ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΕΝΕΚΟΥ, που εθεωρούσε ότι "υπηρετούσε τό Ελληνικόν Έθνος" μέ τίς ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ του στόν Ιμπραήμ κατά
τού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Εθνικού ΑΓΩΝΟΣ, είναι οι τρισάθλιοι σύγχρονοι "Νενέκοι", που παριστάνουν τήν "Ελληνική Κυβέρνηση", που κορδακίζονται σάν δήθεν "αριστεροί"(!) ή καί "πατριώτες" ακόμη(!), ενώ οι ίδιοι είναι ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ τών ιστορικών προσώπων τής ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, τού Νενέκου καί τών Κουΐσλιγκς!
    Αυτούς τούς συγχρόνους νενέκους, αυτούς τούς "ελληνόφωνους" εθνομηδενιστές, έχει επιτακτικό καθήκον σήμερα ο Ελληνικός Λαός νά συντρίψει, παραπέμποντάς τους εν συνεχεία γιά νά απολογηθούν ως ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ τής Ελλάδος μας. ***
   Άλλος δρόμος, γιά νά ανασάνει ο τόπος μας, καί γιά νά ξαναέλθει η ΕΛΠΙΔΑ στήν Ελλάδα καί στούς Έλληνες, γιά νά πάρουμε τήν Πατρίδα μας πίσω, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
    Αδέλφια, ΧΡΟΝΙΑ Πολλά, καί ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Απόφαση τής ΚΕ τού ΚΚ Συρίας (Bakdash) γιά τόν αγώνα ενάντια στόν ιμπεριαλισμό !

Ιστορική Έκκληση τού ΚΚ Συρίας 
στά αριστερά κόμματα τής Ευρώπης.
 Με αφορμή την εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχει αρχίσει να γιγαντώνεται στην Ευρώπη και συνολικά στο Δυτικό κόσμο, σε σχέση με τα γεγονότα στη Συρία, το ΚΚ Συρίας (Unified), εξέδωσε ανακοίνωση στις 7 Δεκεμβρίου, με την οποία απευθύνεται στα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, δηλώνοντας  την διαθεσιμότητά του να παρέχει πληροφορίες σε σχέση με τη πραγματική κατάσταση στη Συρία.
 Παράλληλα η ΚΕ του ΚΚ Συρίας (Bakdash)   τονίζει στην απόφασή της , στις 21 Νοεμβρίου, ότι «Κατά την εξέταση της πολιτικής κατάστασης από την Κεντρική Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι κάτω από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Συρίας, το Κόμμα πρέπει να κινητοποιήσει όλες του τις  δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η βάναυση επίθεση, υπερασπιζόμενο την εθνική ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
 Η έκκληση του  ΚΚ Συρίας (Ενιαίο) παρατίθεται ολόκληρη καθώς τα ντοκουμέντα από την αριστερά στη Συρία σπάνια δημοσιοποιούνται στη Δύση, ειδικά κείμενα με ιδιαίτερο περιεχόμενο, όπως αυτό.

«Σύντροφοι,
όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.
Ο  αγώνας μας έρχεται σε σύγκρουση  με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται «Νέα Μέση Ανατολή».
Μέχρι τώρα  δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σέ πορεία ανάπτυξης τό ΚΙΝΗΜΑ τών Λαών ΕΝΑΝΤΙΑ στή ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΗ !

Το κίνημα της Αντιπαγκοσμιοποίησης φουντώνει 
και στη γειτονιά μας: Τώρα με το ιταλικό ΟΧΙ!

Το σφυροκόπημα ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη από τα θύματα της παγκοσμιοποίησης συνεχίζεται. Τώρα ήταν η σειρά του ιταλικού λαού, ο οποίος καταψήφισε μαζικά την προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, κάνοντας μια μίνι-επανάσταση τόσο ενάντια στην ντόπια ελίτ όσο και στις ευρωπαϊκές ελίτ, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία για τις αντι-ΕΕ διαθέσεις της ψήφου. 
Ήταν μια νίκη του άτυπου αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος που θεριεύει μέρα με τη μέρα!
Οι Ιταλοί νέοι εξεγέρθηκαν μαζικά κατά της ΕΕ κατεβαίνοντας συχνά στους δρόμους και αμέσως μετά το δημοψήφισμα, για να διαδηλώσουν κατά της ΕΕ ως της βασικής υπαίτιας της ανεργίας που μαστίζει κυρίως τους νέους. 
 Έτσι σπάει το Μεσογειακό «Μέτωπο της απάτης» που ήθελε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Ρέντσι και Podemos, αφού ο μεν πρώτος ήδη πετάχθηκε στα σκουπίδια της Ιστορίας (όπως θα πεταχτεί και ο ίδιος ο Τσίπρας, αν και γι’ αυτόν και τους συν-απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλημάτησαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, αυτή θα ήταν η μικρότερη τιμωρία) ενώ το δεύτερο (Podemos) πάει για τα σκουπίδια πριν ακόμη δοκιμαστεί.